Log in

Ovenfor kan du se de lægemidler til behandling af diabetes, som Mundipharma markedsfører i Danmark.

Type 2 diabetes

Diabetes er en kronisk sygdom der påvirker kroppens evne til at håndtere sukker i blodet. Sygdommen kan ramme både børn og voksne. I Danmark har 5,7 % af befolkningen diabetes, hvoraf type 2 diabetes udgør cirka 90 %.1

Insulin er et hormon, som produceres i bugspytkirtlen. Insulin regulerer sukkeromsætningen i kroppen.

Ved type 2-diabetes er der utilstrækkelig produktion af insulin, og der er også behov for større mængder end normalt, da der også er en nedsat virkning af insulin – specielt i fedtvæv og muskler (kaldes insulinresistens).

Symptomer

Symptomer på diabetes er nogle gange så milde, at de ikke opdages. Nogle af de mest almindelige symptomer er: Tørst, hyppig vandladning, vægttab, sløret syn, irritation, træthed, prikken eller følelsesløshed i hænder eller fødder, eller sår der ikke heler.

Diagnose

Diagnosen kan stilles på tre forskellige måder:

  1. En blodprøve kaldet ”HbA1c”, der angiver det gennemsnitlige blodsukker over de sidste 2-3 måneder.
  2. Fastende måling, der måler blodsukkeret på tom mave (minimum 8 timers faste)
  3. En blodprøve der kaldes ”oral glukose tolerance test (OGGT)”, der måler blodsukkeret før og efter indtagelse af en sukkerholdig drik. Prøven viser, hvordan kroppen håndterer sukkermængden i blodet.

Behandling

Hovedformålet med behandling er at opretholde blodsukkeret så tæt på normalt som muligt. Tidligt i sygdomsforløbet kan det opnås ved spise sundere og dagligt dyrke mere motion. Senere kan sygdommen udvikle sig yderligere, og det vil være nødvendigt også at tage en eller flere typer af medicin. Der er i dag adskillige typer medicin (tabletter eller indsprøjtninger), der på hver deres måde kan hjælpe med at sænke blodsukkeret.

Livskvalitet

På lang sigt kan diabetes føre til det man kalder senkomplikationer eller senfølger, som for eksempel kan vise sig i form af hjerte-karsygdom. Personer med type 2 diabetes kan opleve at håndteringen af sygdommen – og især frygten for eller tilstedeværelsen af senfølgerne – kan påvirke deres livskvalitet samt deres egen opfattelse af deres generelle sundhedstilstand.

1. www.diabetes.dk/presse/diabetes-i-tal/diabetes-i-danmark.aspx, december 2017

Yderligere patient- og pårørendeinformation om type 2 diabetes kan bl.a. findes hos:

Diabetesforeningen

Sundhed.dk

Invokana®

Siden er under opdatering

Bivirkninger

Registrering af bivirkninger set ved brug af Mundipharmas lægemidler eller medicinske udstyr

Mundipharma tager registrering af bivirkninger meget alvorligt. Alle indberetninger bliver behandlet fortroligt og analyseret grundigt. På den måde overvåger vi løbende sikkerheden af vores lægemidler og medicinske udstyr, således at patienterne sikres maksimal tryghed. Har du spørgsmål til indberetning af bivirkninger, kan du kontakte os på telefon +45 45 17 48 00 eller benytte vores kontaktformular. Det er også muligt at indberette bivirkninger på apoteket eller direkte til Lægemiddelstyrelsen. Læs altid indlægssedlen, før du opstarter ny medicin. Fortæl os om bivirkninger

Spørg om medicin


Uanset om du er patient eller behandler, er du velkommen til at stille os spørgsmål om vores lægemidler og behandlingsmetoder. Hvis du er patient, kan vi ikke rådgive dig om, hvilken behandling der er bedst for dig. Kontakt i stedet din læge herom.

Du kan også skrive til os på adressen Mundipharma A/S, Frydenlundsvej 30, Bygning E, 2950 Vedbæk. Mærk kuverten: Medicinsk information. Du kan også kontakte os på tlf. +45 45 17 48 00.

© 2021 Mundipharma A/S

Adresse

Mundipharma A/S
Frydenlundsvej 30, Bygning E,
2950 Vedbæk – Danmark
CVR: 17981994

 

Kontakt

Telefon: +45 45 17 48 00
Fax: +45 45 17 48 29
Mandag - fredag kl. 9.00 - 16.00
nordics@mundipharma.dk

Om Mundipharma

Mundipharma A/S er en del af et internationalt netværk af associerede, uafhængige medicinalvirksomheder.

Betingelser for brug af Mundipharma.dk

Fortrolighedspolitik